How soybean introduction can impact agronomy and environment in a context of high productivity maize-based cropping systems? Which are the benefits and trade-offs of innovative soil management practices based on soybean no-till planting on thick rye mulch terminated with roller-crimper? Soybean cultivation is still very uncommon in Spain (<2000...
Read MoreSteigerung der Produktivität und Nachhaltigkeit der europäischen Eiweißpflanzenproduktion durch das Schließen der Ertragslücke von Körnerleguminosen
Über LegumeGap
Das Projekt LegumeGap identifiziert den potenziellen Beitrag neuer Sorten, optimaler Managementpraktiken und das Wissen der Landwirt*innen zur Schließung der Ertrags- und Eiweißlücken. Es trägt dazu bei, die Ertragsvariabilität von Körnerleguminosen und das Proteindefizit auf EU- Ebene zu reduzieren und die Umweltleistung der Körnerleguminosenproduktion in Europa zu optimieren. Der Fokus liegt auf Acker- und Sojabohne, aufgrund ihrer wachsenden Beliebtheit, ihrer breiten Anpassungsfähigkeit und ihrer hohen Proteinkonzentrationen im Korn.
#LegumeGap
Flow-Flow message: Stream with specified ID not found or no feeds were added to stream
Large-scale farmer survey on legumes
The LegumeGap survey with farmers from nine EU countries is up and running! More than 800 responses have been collected, informing us on the reasons for yield gaps of major legume crops. Spread the link to our survey!
Read MoreFinnish project on grain legumes
Why does the world need to grow legumes? This is the question discussed in a webinar presented by a Finnish national project.
Read More